ברוכים הבאים ל Aish.co.il
י"א טבת תשס"ט    7.1.2009      פרשת השבוע: ויחי
הניוזלטר השבועי – 23,500 מנויים
"בואו נשחק ב... תהילים"
"בואו נשחק ב... תהילים"

ישנו מנהג חביב במחוזותינו, החוזר על עצמו בכל שבת ושבת - "חברת תהילים". מדובר בחבורת זאטוטים, המתקבצת באחד מבתי השכונה ואומרת ביחד מזמורי תהילים - לרפואה, להצלחה ולישועת עם ישראל. וככה זה עובד: דבר ראשון מתפרסמות מודעות ע"ג העצים, המבטיחות לציבור הילדים פרסים ומני הפתעות. הילדים מתייצבים בשבת, בשעה היעודה ומתיישבים סביב לבעלת הבית. כשכולם מוכנים, מתחילה בעלת הבית לקרוא בקול את המזמורים. היא קוראת בקול פסוק אחד. למשל: "שיר למעלות" וזבי החוטם חוזרים אחריה: "שיר למעלות". היא ממשיכה וקוראת את הפסוק השני: "אשא עיני אל ההרים", וגם הם משתדלים שלא לפגר ואומרים אחריה: "אשא עיני אל ההרים".

כך מתקדמים פסוק אחר פסוק ופרק אחר פרק, במשך דקות ארוכות. מדי פעם הערנות מעט פוחתת והזאטוטים מתנמנמים, אך הרפיון זמני בהחלט. בעלת הבית מתעשתת ומטעימה מיד בקול רועם את הפסוק הבא: "מאין יבוא עזרי?" וכולם נבהלים וחוזרים מיד בצייתנות אחריה: "מאין יבוא עזרי?"

ישנם "תהילים" לאורך כל שעות היום, כשבכל אחד מהם מחלקים למשתתפים ממתק אחר. התהילים אצל צוקרמן למשל, אהודים במיוחד "כי שמה מחלקים לנו גם וופל וגם פרס!" גם התהילים אצל "עזרא" פופולריים, רק מה, היא לא מוותרת להם אפילו על קוצו של יו"ד ודורשת תמורה מלאה, לקרמבו האהוב בחורף ולקרטיב הנכסף בקיץ.

ישנם גם "זייפני תהילים". ילדים שמכירים את זמני התהילים בכל רחבי העיר וטורחים להופיע עם מבט מיתמם.

ישנם גם "זייפני תהילים". ילדים שמכירים את זמני התהילים בכל רחבי העיר וטורחים להופיע עם מבט מיתמם חמש דקות לפני תום ההקראה, ונעמדים עם כולם לקבל את התמורה המתוקה. כך חולפת השבת בנעימים, כשהילדים נודדים מ"תהילים" אחד למשנהו, מלקקים ומוצצים בהנאה ובחשק את הממתקים ומשווים זה עם זה את הפרסים.

פעם אחת באחד מימות החול, הגיעה חבורה רועשת של ילדים לשחק עם ילדי. עמדתי במטבח וטיגנתי חצילים לשבת, כששמעתי את בתי מודיעה חגיגית: "עכשיו נגיד תהילים ומי שרוצה לקבל 'שלוק' (מעין קרטיב בגרסה מוקטנת) יגיד אחרי!" כנראה שהסמכותיות בקולה עשתה את שלה, או שמא היה זה ה'שלוק' הנכסף, בכל אופן, בין רחשי הטיגון יכולתי לשמוע מכיוון הסלון את "שיר למעלות" עם וריאציה קלה על הנושא (כשאחד הפסוקים נשכח והיה צריך לומר משהו במקומו).

"משחק התהילים" נמשך עוד ועוד, כשהבת שלי שיכורה מתחושת הכוח, מאלצת את החבורה הנכנעת לומר עוד ועוד פסוקים. כשהיא התחילה לערבב שם "ברכות השחר" עם "ברכות הנהנין", נכנסתי לסלון ושחררתי את חבורת "אסירי השלוקים" לחופשי. כל אחד זכה ב'שלוק' ומסטיק (תוספת שלי כפיצוי) והבת שלי זרחה מאושר.

כשהם הלכו היא הופיעה במטבח והודיעה חגיגית: "אימא, מהיום נעשה גם אצלנו "תהילים"! תקני מסטיקים, בפלים ומוחקים עם ריח!"

למה לא? חשבתי לעצמי, אני אקנה בשמחה! גם במבות וביסלים ומרשמלו וביגל'ך וקרמבואים וטופי ומה שהיא רק תרצה... אחרי הכל, ילדים שמבקשים לשחק ב"תהילים" זה לא דבר כל כך מצוי...


פורסם בתאריך: 13/6/2004

אנו מפרסמים מאמרים חדשים מדי שבוע
הצטרפו למעל ל-23,500 מנוי הניוזלטר שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. צפו בגיליון השבועי לדוגמא.

יערה הולצמן-ביסמוט, היא קופירייטרית מקצועית ואימא במישרה מלאה, ש"המלה האחרונה", תמיד שלה!
תגובות למאמר: 5

(5) מויישלה 7/5/2006
אכן, מנהג חביב ביותר. חשוב לזכור את התועלת שבו
קריאת התהילים מחזקת את נפשו של האדם ומקדשת אותו ומטהרת מחטאיו.

מעבר לכיף שבקריאת תהילים, ישנו גם החובה עלינו כיצירי כפיו של ה' יתברך
לקדש את עצמנו בתורה ובמעשים טובים


(4) אוחנה שרית 18/1/2006

המאמר יפה מאוד, ויש לי בקשה יש לי גיסה בת31 אם ל3 אחרי אירוע מוחי קשה והיא בתרדמת כבר 3 שבועות ומצבה קשה שמה לימור חיה בת רחל אודה לכם מאוד עם תוכלו לקרוא תהילים לרפואתה אומרים שתהילים שילדים קוראים זה מתקבל בבקשה כי מצבה ממש קשה והיא אחרי ניתוח מוח קשה מאוד ומאז הניתוח היא בטיפול נימרץ ללא הכרה. תודה רבה ויישר כוח


(3) יעל 21/6/2004
מ ק ס י ם!
יישר כח!


(2) ללא שם 16/6/2004

מקסים! פשוט מקסים! באמת לא זובים כל יום לראות ילדים משחקים ב"תהילים"...
מאמר נהדר


מאמרים נוספים: