ברוכים הבאים ל Aish.co.il
ב' תמוז תשס"ח    5.7.2008      פרשת השבוע: חקת
הניוזלטר השבועי – 22,000 מנויים
סימנים משמיים ובחירה חופשית
סימנים משמיים ובחירה חופשית

אקדים ואומר שהמאמר מיועד לאנשים עם ניצוץ מיסטי, ולא לאותם חדי שכל ומציאותי-עין שכל דבר הקשור בעל טבעי או בניסים זר להם.

אני, כמובן, לגמרי שייכת למפלגת המאמינים בניסים ונפלאות. עד כדי כך שאני חיה זאת יום יום, רואה מקרים יוצאי דופן כמעין "סימנים" ואיתותי שלום מהבורא. אינני מתייחסת כרגע לניסים גדולים, אלא רק לאותם צירופי מקרים מוזרים שקורים מדי פעם - למשל כשחושבים על מכר ולפתע הוא יוצר קשר, כשמדברים עם חבר על בעיה מטרידה ופתאום יש בעיתון כתבה בדיוק על זה וכ'ו. בספרו "האלכימאי" מספר פאולו קואלו על התופעה ואומר, שזו דרכו של העולם לשוחח איתנו, לרמוז לנו על כיוונים נכונים (ולעיתים גם לא נכונים).

היום היה לי יום עמוס סימנים ואיתותים, ובסופו - תובנה מעניינת.

כבר זמן מה שאני מתלבטת לגבי המשך דרכי - נרשמתי ללימודי הוראה אך לא הרגשתי שלמה עם הצעד, חיפשתי עבודה אבל העבודות שהוצעו לי נדמו כרחוקות ממני.

ביום הראשון ללימודיי התפללתי: "אנא ה', שלח לי סימן האם זה הדבר הנכון לעשות!" וכבר באותו יום קיבלתי בדואר מכתב המבשר לי על השלמת תואר במכללה אחרת, תוכנית שיכלה אולי לחסוך לי מאמץ. טוב, הסימן לא היה ברור לי מספיק אז התחלתי ללמוד. אף על פי כן הספקות המשיכו לנקר בי - האם זה הדבר הנכון לעשות?

בדרכי ללימודים היום, הפכתי שוב ושוב בשאלה האם ראוי ומתאים שאלמד השנה. פניתי לא-ל בתפילה ואמרתי: "אנא, שלח לי סימן מה עלי לעשות!" לאחר מספר צעדים נכנסתי למכללה, ומיד פגשתי ידידה מהתיכון. למראה פניי המיוסרות אמרה - אל תלמדי פה. לא כדאי לך...

סימן משמיים? ודאי שכן. אבל החלטתי שהסימן לא היה ברור וגם לא ממש התאים לכיוון שלי, אז המשכתי הלאה במסדרון. מחוץ לכיתה חיכתה המרצה, ידיה שלובות בעצבנות וכולה מביעה תסכול: "אני מצטערת", אמרה, "חשבתי שסידרתי את החלפת הכיתה ואני רואה שלמרות כל המאמצים שלי העניין עדיין לא סודר. יש כאן כזה בלאגן בניהול". או.קי, חיפשת סימן? קיבלת. האם נפתרה ההתלבטות? לא ממש. משהו בי סירב להקשיב לסימנים.

שאלתי את עצמי, מה קרה לך? ביקשת סימנים וקיבלת, מה את צריכה יותר מזה? בורא עולם בכבודו ובעצמו מנהל את העניינים, אבל בכל זאת - הסימנים לא הכריעו את הכף. הם היו אנקדוטה מעניינת, משהו לשים לב אליו לאחר הבחירה, אבל לא כלי ממשי להכרעה.

הרי איזו מן החלטה תהיה זו אם היא תתממש בזכות חסדי שמיים בלבד? איפה הבחירה שלי בסיפור הזה?

הבנתי שהבחירה היא שלי, ושום סימן מבחוץ לא יעזור לי למצוא את דרכי בשביל חיי, פשוט מהסיבה שאם הבחירה לא נעשית מתוכי - היא לא תחזיק מעמד ולא תהיה בחירה אמיתית.

וכמו עצתו של מלכיצדק בספר האלכימאי, אומר רק זאת: ישנם סימנים, ישנן הדרכות, ישנם איתותים קוסמיים שמרמזים לנו על העתיד או על ההווה, אבל הבחירה תמיד תישאר בידינו בלבד.


פורסם בתאריך: 19/11/2006

אנו מפרסמים מאמרים חדשים מדי שבוע
הצטרפו למעל ל-22,000 מנוי הניוזלטר שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. צפו בגיליון השבועי לדוגמא.
תגובות למאמר: 4

(4) ללא שם 8/2/2008
כותבת יקרה
אני ממש שותפה למחשבות שלך ולדרך בה את מנסה לנהל את חייך ולבחור את דרכייך. התובנה שהגעת אליה מאד נכונה והייתי רוצה לתת לך עצת זהב שכוחה הוא עצום: נניח שאת מתלבטת לגבי בחירת דרך מסוימת, ניקח לצורך הדוג' את התלבטותך לגבי לימודייך. לאחר שאנו כבר מגבשים החלטה ישנה איזו שהיא תחושה פנימית (קול פנימי) שאומר לנו אם אנו שלמים איתה וטוב לנו עימה או לא. חשוב מאד לדעת להקשיב לקול הזה (שבא אחרי שגבשנו את ההחלטה) והוא יודע מה נכון. ייתכן שצדקנו ונרגיש רוגע וייתכן שטעינו בבחירת הדרך ואז נרגיש חוסר שקט.
כדאי להקשיב לקול הפנימי הקטן שאחרי...
שתהיה לך המון בהצלחה המשך דרכך.


(3) ללא שם 9/12/2006

כותבת בעלת גוון מיסטי יקרה
מכתיבתך את מחזקת אותי וראויה אף את לחיזוק
כן יש הכוונות בדרך
ואולי צריך להשתהות לרגעים לעצור ולחשוב
אבל תודה לך שאת מחדדת את הנקודה
שחשובה היא ההתכנסות והבחירה החופשית
היי ברוכה בדרכך ובהחלטותייך ויהי רצון והאל יצליח הבנתך והבנתינו אותו כולנו


(2) ללא שם 19/11/2006

אפשר לומר שכבר בחרת בעצם זה שפנית לסמכות שתחליט בשבילך או תסרב בשבילך.
השליליות שנתקלת בה משקפת את הלך הרוח שלך..לגבי העניין
אבינו שבשמיים נותן לנו את הבחירה ואם את חשה ספק ושליליות לגבי הנושא ומצד שני
חושבת שזה חשוב...
הקשיבי ללבך דברים שנעשים מאהבה מצליחים
והפוך...מכל מקום שיהיה לך בהצלחה

.



(1) יעקב 19/11/2006
מאוד יפה ומחכים
זו תמיד שאלת השאלות
מה השם רוצה לומר לנו - והדרך תמיד עוברת דרך ניתוח העובדות דרך השכל, בדיוק כמו שכתבת.
את דווקא לא נראית טיפוס כל כך מיסטי.


מאמרים נוספים: