ברוכים הבאים ל Aish.co.il
ג' תמוז תשס"ח    6.7.2008      פרשת השבוע: בלק
הניוזלטר השבועי – 22,000 מנויים
4 עקרונות לבחירת בן-הזוג המתאים לנישואים
4 עקרונות לבחירת בן-הזוג המתאים לנישואים

"איך יודעים שפוגשים את האדם הנכון?"

כמעט כל אחד שואל את עצמו שאלה זו בשלב כלשהו בחייו. לרוע המזל, מעטים זוכים לקבל תשובה קונקרטית אשר תעזור להם להתמודד עם רשימת הדרישות האין-סופית שיש לכל אחד מאיתנו מבן הזוג הפוטנציאלי.

אולי זה יפתיע אתכם, אך ניתן לצמצם את הקריטריונים לבחירת בן/בת זוג לארבעה. אם תצליחו למצוא מישהו שיש לו את כל ארבעת הקריטריונים - ואם הם קיימים גם אצלכם - אז קרוב לוודאי שמצאתם את בן זוגכם לשארית חייכם.

1) מחויבות נעלה

לפני שאתם מחליטים להתחתן עם מישהו, ודאו שהוא מחויב לחלוטין לסטנדרט אובייקטיבי כלשהו, מוסרי ואתי. בין אם אנו מודעים לכך ובין אם לאו, לכולנו יש ערך בסיסי שהוא מרכזי באישיותנו. בשעת משבר, ערך זה יהיה הדבר החשוב ביותר בעולם עבורנו.

לדוגמא, הערך הבסיסי של קובי הוא יצר ההרפתקנות. כשקובי התחיל לצאת עם עדי, הוא התנדב בחדר המיון הקרוב. הוא הלך לשם מדי ערב כדי לסייע במקרי הטראומה הקשים ביותר. עדי חשבה שלקובי יש בוודאי לב זהב אם כך הוא מבלה את זמנו הפנוי.

ייתכן שלקובי אכן יש לב זהב, אבל הסיבה האמיתית לכך שהוא מתנדב היא משיכתו לאקשן. חדר המיון מלא בפעילות מרגשת. בשלב זה הרפתקנותו של קובי מתבטאת בדרך "נדיבה", אבל דבר זה גם יכול להשתנות. קובי עלול להתנסות בהרפתקנות מסוג אחר, שתהיה לא נעימה, מסוכנת או אפילו לא מוסרית, מבחינת עדי.

אבל אם קובי היה מבלה בחדר המיון מכיוון שהערך הבסיסי שלו הוא מחויבות לטוּב ולאכפתיות, הרי שכל דבר שהוא עושה היה סביב ערך זה, כולל נישואיו. ועדי הייתה בת-מזל להינשא לו.

איך אמורה עדי לדעת את האמת? איך אפשר להכיר את קובי האמיתי? למרבה הפלא, זה לא כל-כך קשה. לא משנה מהו הערך הבסיסי של האדם, אתם תראו אותו מקריב למען אותו ערך באופן יומיומי. אם הערך הבסיסי של קובי הוא הרפתקנות, הוא עלול להסתכן בתאונה כדי להספיק לחצות את הצומת לפני שהרמזור יתחלף. אם עדי תתבונן לעומק בו ובמעשיו, היא תבחין בכך שהתאווה שלו לאירועים של מתח והתרגשות עומדת מעל דברים אחרים בסדר העדיפויות שלו.

מצד שני, אם הערך הבסיסי של הבחור שאת נפגשת אתו (או הבחורה שאתה נפגש אתה) הוא טוּב-לב, הרי שגם אם המלצר לא ידייק בהזמנה שלו, הוא (או היא) יאמר תודה ויאכל את המנה בכל זאת. הוא ייתן למישהו לעקוף אותו בכביש, והוא עלול לאחר לעבודה כיוון שהציע לשכנה הקשישה שלו עזרה בנשיאת המצרכים שלה לביתה. כאמור, אם תתבונני בו לעומק, תראי כיצד הוא מוותר על חלק מרצונותיו כדי לדאוג לאחרים.

לכן, חפשו מישהו שהמחויבות הבסיסית שלו היא לערכים נעלים, שאותם תוכלו להעריך.

2) היחס לאחרים

קריטריון מספר שתיים הוא די מתבקש: אתם רוצים להתחתן עם מישהו שיטפל בכם ויתנהג אליכם יפה. איך תוכלו לברר זאת? בקלות. כשאתם מבלים אתו, התבוננו באופן שבו הוא מתייחס לאנשים שאותם הוא לא מנסה להרשים. האם הוא מודה למתדלק בתחנת הדלק? האם הוא מנומס לאנשי שירות שונים כגון מוכרים, קופאיות? האם הוא רוטן כלפי אנשים שמתעכבים, כגון מלצריות עמוסות עבודה? האם הוא נוהג באגרסיביות, כאילו הוא האדם היחיד בכביש?

שאלו את עצמכם שאלות כאלה ושימו לב לתשובות, משום שהן משקפות תכונות שיצוצו בהמשך הדרך, בלי כל ספק. גם אם בן (או בת) הזוג שלכם יוצא מגדרו כדי להיות נחמד אליכם, לא סביר להניח שהוא "יעמוד על המשמר" עד כדי כך בהתנהגותו כלפי אחרים. לכן, אם תפקחו עיניים, תדעו כיצד יתנהג אליכם אדם זה לאחר שתינשאו - כשלא יצטרך יותר לצאת מגדרו.

3) כישורי תקשורת

ודאו שאתם מבינים זה את זו. ייתכן שהצעה זו נראית מובנת מאליה, אבל היא לא כזו.

לעתים אפשר לראות בני זוג מתווכחים במשך שעה, אפילו לילה שלם. ואז, לאחר מלחמה בת 16 שעות, מסתבר שכל העסק היה פשוט אי-הבנה: "אוי, חשבתי שהתכוונת... זה לא מה שניסית לומר? אה, אז אנחנו בעצם כן מסכימים..."

זאת בעיה, משום שחילוקי דעות תכופים הם כמו ענן רדיואקטיבי - הם מתפשטים בכל הבית והורסים את האווירה. בית מלא באנרגיה שלילית של ויכוחים בלתי פוסקים לא יהיה מקום שאליו ירצה איש מבני הזוג לשוב אחרי יום קשה (או אפילו אחרי יום נעים). והדבר נכון כפליים עבור ילדים, שזקוקים להרגשה שביתם הוא מקום בטוח.

בעל ואישה לא תמיד יסכימו על כל הנושאים, חילוקי דעות שונים יכולים להיות אצל כל זוג מדי פעם - אבל שימו לב לכך שהם לא מתרחשים לעתים קרובות מדי.

4) משיכה

אפילו הרב השמרן ביותר יגיד לכם שמשיכה פיזית היא חלק חיוני בנישואין. אינכם יכולים להינשא למישהו שאינכם נמשכים אליו.

עם זאת, יש הבדל מסוים בתחום זה בין גברים לנשים. גברים נוטים להתאהב בנשים שאליהן הם נמשכים, ונשים נוטות להימשך לגברים שהן אוהבות.

מילת אזהרה: למרות שהמשיכה היא חיונית, אל תהפכו אותה לבסיס יחסיכם. כל מה שקורה מבחינה גופנית אמור להיות ביטוי של משהו עמוק יותר ברמה הרגשית והרוחנית. הכלל הוא: ודאו שהמשיכה קיימת, אבל אל תיסחפו על-ידה. שלושת המאפיינים הקודמים חשובים לא פחות, אם לא יותר.

יַשמו את ארבעת העקרונות האלה. הם יכולים לחסוך לכם הרבה זמן וכאב ראש. ו... שימו לב: אתם עשויים למצוא את עצמכם מתחתנים מהר יותר מכפי שחשבתם.

*מבוסס על חומרים מסדרת ההרצאות get-the-ring.


פורסם בתאריך: 13/8/2006

אנו מפרסמים מאמרים חדשים מדי שבוע
הצטרפו למעל ל-22,000 מנוי הניוזלטר שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. צפו בגיליון השבועי לדוגמא.
תגובות למאמר: 10

(10) רפול 9/4/2007
בחירת בן זוג...
נשמע נחמד ומשעשע, אבל לא יותר מזה לצערי.
לפני הרבה שנים בני האדם נישאו בשידוכים בלי 4 ו חמש ו 100 רעיונות. נישואהם החזיקו עד המוות. הכיצד???
התשובה מאוד מורכבת וקשה להבנה למי שלא התנסה - במדיטציה.
האגו של בני האדם התפתח עם השנים בקצב מואץ עם ההשכלה שרכשו בני האדם.
ז"א בני האדם רכשן השכלה ודעת אבל נשארו בורים ז"א הם הפכו לבני אדם אינטלקטואלים אבל לא אינטלגנטים וזה הבדל בין מים מתוקים למים מרים.
בעבר בני האדם היו אינטלגנטים ולא אינטלקטואלים, [יחי ההבדל הגדול.]
ההשכלה גרמה להגברת האגו [דבר שבני אדם יצרו לעצמם- והוא אינו קיים -זוהי אשליה]
וכאשר שני אגואים נפגשים אפשר לדעת היכן הם יסיימו את הקשר שלהם- על מדרגות הרבנות בלבד.
בעבר לא היה אגו, לא לאשה ולא לבעל, היה פשרה , היה תחומי אחריות קבועים וברורים,
לדוגמא: הבעל מביא כסף=האשה אחראית על חינוך הילדים או בישול וכו'
היום אין הגדרות מדויקות הבעל מבשל יותר טוב מהאשה, והאשה עובדת ומרויחה פי שנים מהבעל ועוד ועוד ועוד..
ולכן רק מדיטציה השכם וערב , זוהי תרופת פלא לנישואין מאושרים , וזאת משום שככל שתתרגל תלמד להפטר מהאגו שהוא לב ליבה של הבעיה המשפחתית אם לא עולמית.
לדוגמא: מלחמות בעולם נוצרו בגלל אגו של מנהיגים ותו לא.
מה זה אגו בהמשך...


(9) עופר 10/1/2007
יפה אבל...
לצערי כל מי שהתנסה בחיפוש בת/בן זוג בחברה החילונית שלנו יודע שלמרבית האנשים יש פנטזיות לא ריאליות על מערכת היחסים שהם רוצים ולכן הם בכלל לא חושבים על העולם הפנימי של האדם העומד מולם אלה רק על דברים כמו מראה, כסף ומעמד.


(8) כהן שמואל 28/8/2006
אהבתי את זה
ממש לעניין.אבל לך תסביר לצעירים.הם לא רואים.הם פשוט מאוהבים מעל לראש וכושר השיפוט שלהם לוקה בחסר.ארבעת הסעיפים האלה לדעתי מתאימים לאנשים מבוגרים יותר או לפרק ב של נישואים


(7) יורם בינדר 15/8/2006
בחירת בן/ת זוג
הרעיון של כללי סינון לקבלת ההחלטה אולי החשובה ביותר בחיים - בחירת בן זוג , הוא נחמד אבל ..
צריך להבין שמנגנון הזוגיות בנישואין הינו מורכב עד כדי כך , שאין מתכון פשטני ואף מורכב יותר שיהווה ביטוח לבחירה הנכונה .
בנוסף , בדרך כלל , בעת שלב הבחירה , אנו נוטים להביט דרך משקפיים "מוורידים" ( הכל ורוד) , מה שמונע מאיתנו לבחון את הצד השני בצורה אובייקטיבית ונכונה .
והחשוב מכל , כדי שלא נגיע למצב בו נחוש שעשינו טעות חמורה כפי שמציינת פז ,חשוב להבין כי מערכת הזוגיות דורשת "תחזוקה " . צריך ואפשר ללמוד כיצד לתחזק נכון את הקשר , וזה מה שברוב המקרים יהווה את המבדיל בין זוגיות טובה יותר לזוגיות של " טעות " .


מאמרים נוספים: