ברוכים הבאים ל Aish.co.il
ב' תמוז תשס"ח    5.7.2008      פרשת השבוע: חקת
הניוזלטר השבועי – 22,000 מנויים
הכלים שאלוקים נותן לנו
הכלים שאלוקים נותן לנו

כמה רציתי לעשות אותו מאושר! כמה רציתי להביא, ולו רק פעם אחת, איזה "כמעט טוב" אחד במקום כל ה"מספיק בקושי" אבל לא יכולתי.

ביום שבת אחד, כשרק אני ואבא שלי היינו בבית, הייתי אז אולי בכיתה ה' או ו', החלטתי לדבר איתו על זה. להגיד לו שאני נורא מצטער שאני לא גורם לו נחת כמו שאחותי גורמת לו.

הוא שמע את מה שאמרתי, הסתכל עלי במבט האוהב שלו ובניגוד לאופי שלו, שהוא אופי של בנאדם שבקושי מוציא מילה מהפה שלו, הוא נתן לי את ההרצאה הכי יפה ששמעתי בחיים שלי.

"גדי", הוא אומר לי : "אבא לא אוהב את הילדים שלו בגלל שהם מביאים הביתה ציונים טובים.

"אבא אוהב את הילדים שלו בגלל שאי אפשר אחרת. הם בדם שלו. הם הנשמה שלו. הוא מוכרח לאהוב אותם. אפילו אם הם עושים דברים רעים, בכל זאת הוא אוהב אותם. אבל אתה, גדי - אתה אף פעם לא עשית דבר רע."

אני מתחיל להגיד לו "אבל, אבא.." הוא מפסיק אותי ואומר "ששש... גדי. תקשיב!

"כשאלוקים ברא את העולם הזה, לצערנו או לשמחתנו, הוא החליט לברוא עולם מעניין, לא עולם מושלם. בגלל זה הוא ברא אנשים עם כל מיני צורות, כל מיני צבעים כל מיני כישרונות.

"ולכל אחד הוא נתן כלים אחרים, לזאת הוא נתן יופי, ולהוא הוא נתן ידיים טובות, לזה הוא נתן כישרון במוזיקה, ולהיא הוא נתן כשרון במתמטיקה. אנחנו לא יודעים למה אלוקים עושה מה שהוא עושה. אנחנו לא יכולים להאשים מישהו בגלל שאלוקים לא נתן לנו את הכלים האלה או האלה. אנחנו יכולים להאשים רק אנשים שלא מנצלים את הכלים שאלוקים כן נתן להם.

לפעמים לוקח לנו קצת זמן בשביל לגלות את הכלים שאלוקים נתן לנו

"בגלל זה, גדי, אני אומר לך דבר אחד ומסביר לך דבר שני. הדבר שאני אומר לך הוא - אל תתלונן על הכלים שאלוקים נתן לך. והדבר השני שאני מסביר לך זה שלפעמים לוקח לנו קצת זמן בשביל לגלות את הכלים שאלוקים נתן לנו, בגלל שהכלים שהוא נתן הם לפעמים מוסתרים. אז תהיה סבלן, גדי. תהיה סבלן כמו אבא. יום אחד גם אתה תגלה שיש לך כלים טובים".

איך אהבתי אותו, את אבא שלי, באותו יום שבת! רציתי לחבק, או אפילו לנשק אותו, אבל התביישתי. ואל תשכחו שאת ההרצאה הזאת האבא שלי, האיש הפשוט והטוב והחכם הזה, נתן לי אולי לפני 30 שנה, לפני שבמדינה הזאת ידעו הרבה על דברים כמו דיסלקציה, או קשיי למידה, או כל מיני מגבלות אחרות.

שנה או שנתיים אחרי השיחה הזאת מצאתי את הכלים שאלוקים נתן לי. ישבתי בשיעור אני-לא-זוכר-איזה. המורה שלנו היה חולה, אז הייתה לנו מורה-מחליפה. היא מדברת על מה שהיא מדברת, ואני בעולם אחר. פתאום אני רואה את המורה-המחליפה עומדת על ידי. לפני שאני מספיק להגיד מילה, היא סוחבת לי את הנייר שאני מקשקש עליו.

היא מסתכלת על הנייר ואומרת לי: "מה אתה עושה?" אני אומר לה, "סתם מקשקש". היא אומרת "מה ציירת פה?" אני אומר לה, "סתם". היא אומרת לי "סתם מה?" אני אומר לה "סתם ציירתי אותך עומדת על-יד הלוח". היא לקחה את הציור והכניסה אותו לתיק שלה.

אחר-כך התברר שאבא של המורה-המחליפה הזאת הוא צייר בעל שם עולמי, והיא לקחה את הציור והראתה לו. תוך כמה ימים (הצייר) בא לבית שלנו, הסתכל על עוד ציורים שלי ומיד המליץ שההורים שלי יעשו הכל בשביל לטפח את הכישרון שלי בציור.

מה אני אומר לכם? מאותו יום אבא שלי הוציא את המיץ של עצמו כדי שאוכל ללמוד עם הציירים הכי גדולים שיש-גם פה בארץ וגם בחוץ-לארץ.

היום אני בן 42, ובחודש שעבר פתחתי את התערוכה ה- 28 שלי, והפעם- בניו-יורק במוזיאון לאמנות מודרנית.

ואבא שלי (שעכשיו הוא כבר בפנסיה) - מה הוא אומר על כל ההצלחה שלי? - הוא אומר: "מה אתם עושים רעש? הילד מצא את הכלים, והילד משתמש בכלים".

*הסיפור הגיע לשולחת ללא שם רק עם הכותרת "הכלים שאלוקים נותן". השולחת מודה מקרב לב למי שכתב את הקטע.


פורסם בתאריך: 22/7/2007

אנו מפרסמים מאמרים חדשים מדי שבוע
הצטרפו למעל ל-22,000 מנוי הניוזלטר שלנו כדי לקבל מדי שבוע את רשימת המאמרים החדשים באתר. המנוי חינם וניתן לביטול בכל עת. צפו בגיליון השבועי לדוגמא.
תגובות למאמר: 14

(14) נועם 7/4/2008

תודה מקרב לב על הכתבה הזאת. הגיעה אליי משמיים ביום נכון..
תודה!
=]


(13) ללא שם 12/2/2008

זה פשוט כתוב יפה!


(12) אלונה 7/10/2007
הכלים שאלוקים נותן
בס"ד
סיפור מרגש ומחכים וכל כך נכון!!
כל הכבוד למפרסמים


(11) סימה אורפז 30/9/2007
תגובה- הכלים שאלוהים נותן לנו
רק עכשיו קראתי את הכתבה והתרגשתי עד דמעות.לחשוב ולחוות לאורך שנים שהילדים- אנחנו בדור הקודם נמדדנו על פי מדדים קונבקציונליים מצטיין/ נכשל/ בינוני/ בחשבון/ עברית/ גיאוגרפיה... והיכן שאר הדברים האחרים שהמורים לא ראו אותם והיו קיימים. יכולויות שלא תמיד יכלו לבוא לידי ביטוי במהלך יום הלימודים האפור. מזלו של אותו ילד /מבוגר שהייתה לו מורה ששמה לב לכישוריו והוסיפה לו נדבך לדימוי העצמי שלו. כיוון שחוויתי חסר זה בילדותי , כמורה לאורך כל השנים אני מחפשת את הכלים- כשרונות דוקא של הילדים שמתקשים כדי להעמיד אותם על הרגלים , להוסיף שמחת יצירה והצלחה לחייהם . תודה לכם על האתר. בכל סיפור אישי יש מסר לעיתים נוגע יותר ולעיתים פחות אך תמיד אני מרגישה יוצאת נשכרת אחרי הקריאה.קריאת הסיפורים באתר היא אחת הדרכים שעוזרות לי ומחזקות את דרכי האישית . תודה!


מאמרים נוספים: